Reworks Agora : το νεο project του Reworks

  • Written by 
  • Print
  • Email

Το Reworks Agora είναι το νέο project του Reworks. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει ομιλίες, μουσικά performances, προβολές και πολλά άλλα. Η έναρξή της έχει οριστεί για την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.

Το Reworks Agora θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και έχει στόχο να φέρει σε επαφή ειδικούς από το εξωτερικό και την Ελλάδα (καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και ερευνητές) για να παρουσιάσουν καινοτόμες πρωτοβουλίες γύρω από τη μουσική, τον κινηματογράφο, την τεχνολογία και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα. Στοχεύει στο να αποτελέσει μια πλατφόρμα όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει ανερχόμενες τάσεις, καλλιτέχνες και να δημιουργήσει νέες δυνατότητες. Ενσωματωμένο στο Reworks το οποίο ακολουθεί αμέσως μετά, το Reworks Agora θα εισάγει το κοινό στην ψηφιακή κουλτούρα και σε σχετικές δημιουργικές βιομηχανίες.

Με πάνω από δέκα χρόνια παρουσίας, το Reworks έχει καταφέρει να θεωρείται το πιο σημαντικό και μακροχρόνιο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα, προτείνοντας νέες μουσικές φόρμες, παρουσιάζοντας ανερχόμενα ταλέντα αλλά και γνωστούς καλλιτέχνες, αποτελώντας το σημαντικότερο σημείο συνάντησης ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα. Αγορά στην Αρχαία Ελλάδα ήταν ο χώρος συνάθροισης, το μέρος όπου οι ελεύθεροι πολίτες συγκεντρώνουσαν και έβρισκαν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα και αυτό ακριβώς το Reworks Agora στοχεύει να γίνει. Το μέρος όπου με εμπροστοβαρή σκέψη θα προσεγγίζει το μελλοντικό όραμα για τη δημιουργικότητα, στο οποίο το κοινό θα ανακαλύπτει αναδυόμενα θέματα, πρωτοβουλίες και καλλιτέχνες που θα εμπνέουν και θα προκαλούν το διάλογο και τις εξελίξεις για την μελλοντική ανάπτυξη της πολιτιστικής βιομηχανίας.
Το 2016, το Reworks Agora συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα We are Europe και θα φιλοξενήσει δράσεις σε συνεργασία με το Elevate - Discourse & Activism και το Resonate Conference. Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε αυτά τα δύο σημαντικά φεστιβάλ τα οποία θα επιμεληθούν δύο discussion panels και δύο artist performances.

Διαβάστε περισσότερα για το Reworks 2016 : Τι θα δούμε και πότε!

REWORKS AGORA
Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

PANELS
Λύσεις στα δέσμα της τέχνης: Πως η τεχνολογική ανάπτυξη και το πνεύμα της καινοτομίας αλλάζουν τον τρόπο που οι καλλιτέχνες συνδέονται με το έργο και το κοινό τους"
Ομιλητές
Carly Sheridan (CA) – Διευθύντρια Επικοινωνιάς, Ascribe, ascribe.io
Peter Harris (US) – Ιδρυτής, Resonate, resonate.is
Joachim Lohkamp (DE) – Ιδρυτής Jolocom, jolocom.com
Συντονιστής
Daniel Erlacher (AT) – Συνιδρυτής, Elevate Festival, elevate.at

Αυτή η δράση είναι μέρος του προγράμματος We Are Europe υπό την επιμέλεια του φεστιβάλ Elevate

Δημόσιες Χρηματοδοτήσεις, Δημόσια Τέχνη, Δημόσιος Διάλογος: Νέες στρατηγικές στην ανάθεση καλλιτεχνικού έργου
Ομιλητές
Donna Holford-Lovell (UK) – Διευθύντρια NeoN, northeastofnorth.com
Βασίλης Χαραλαμπίδης (GR)– Ιδρυτής, BIOS, bios.gr
Ruth McCullough (UK) – Senior Producer, Abandoned Normal Devices, andfestival.org.uk
Συντονίστρια
Nora O? Murchú (UK) – Επιμελήτρια, Σχεδιάστρια, Ερευνήτρια noraomurchu.com

Αυτή η δράση είναι μέρος του προγράμματος We Are Europe υπό την επιμέλεια του φεστιβάλ Resonate

H διαστρωμάτωση του πολιτιστικού κεφαλαίου στη σύγχρονη μουσική παραγωγή και διανομή
Ομιλητές
Federico Albanese (IT) – Συνθέτης, Παραγωγός
Monika (GR) – Τραγουδίστρια, Συνθέτης, Παραγωγός
Αναστάσιος Διόλατζης (GR) – Ιδρυτής Reworks Festival
Κοσμάς Εφραιμίδης (GR) – Ιδιοκτήτης Stereodisc Record Store
Μαρία Παρούση (GR) – Digital Content Manager InnerEar Music Label
Συντονιστής
Στέφανος Τσιτσόπουλος (GR) – Δημοσιογράφος, Δ/ντης Περιοδικού SOUL

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Το Elevate Festival παρουσιάζει : Lambert

Εχουν μόλις περάσει δύο χρόνια που ένας πιανίστας με μια μάσκα από την Σαρδηνία, δείχνοντας σαν αντιλόπη ξαφνικά βρέθηκε στο προσκήνιο. Οι φήμες είναι διάφορες. Ποιό είναι αυτό το πρόσωπο πίσω από την μάσκα; Είναι μήπως ο Nils Frahm, o οποίος βρέθηκε ανάμεσα σε εκείνους που αναφέρονται μέσα στο πρώτο άλμπουμ? ?Η ο Bonaparte, επειδή κυκλοφορεί από την ίδια δισκογραφική εταιρεία. Και δεν είναι ο Bonaparte που φορά επίσης μάσκα?

Μέχρι σήμερα δεν ξέρουμε πολλά για τον LAMBERT. Κάποιοι λένε ότι γεννήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας. Οτι έπαιζε πιάνο από όταν ήταν παιδί και σπούδασε το όργανο αυτό αργότερα. Επιπρόσθετα φαίνεται πως γνωρίζει πολλούς μουσικούς μιας και βγάζει έργα επάνω σε άλλους καλλιτέχνες σε εβδομαδιαία βάση. Δουλειές στους José Gonzalez, Phoenix, Boy, Moderat, να αναφέρουμε μερικούς.

Αυτό δεν μπορεί να είναι σύμπτωση έτσι δεν είναι;

Ο ήχος του φεύγει από στιγμές Σατιέ-ρισμού σε μοντέρνα τζαζ και ρομαντική ποπ. Στην τουρνέ του πρώτου του άλμπουμ εμφανίστηκε από μικρά κλαμπ μέχρι μεγάλα φεστιβάλ μαζί με τους Ólafur Arnalds, Nils Frahm, José González κ.α.

Το 2015 ο LAMBERT κυκλοφόρησε το δεύτερο του άλμπουμ με τίτλο, “Stay In The Dark” – και ο μύθος λέει ότι το ηχογράφησε όλο μέσα σε απόλυτο σκοτάδι. Και μάλλον κάνει ότι είναι δυνατόν ωστέ να παρεκλίνεει από την πραγματική του βιογραφία. Για όσο η μουσική του μένει τόσο συμπονετική και εκπληκτική δεν θα μας νοιάζει τόσο.

Η εμφάνιση του στα πλαίσια του Φόρουμ Reworks Agora στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 14 Σεπτεμβρίου θα είναι η πρώτη στην Ελλάδα.

To Resonate Festival παρουσιάζει : Federico Albanese

Ο Federico Albanese δημιουργεί σύγχρονη μινιμαλιστική ορχηστρική νέο-κλασσική μουσική η οποία όμως ακούγεται ως πρωτοποριακή και πειραματική ταυτόχρονα. Με αυτό στον νού, θα μπορούσε κάποιος να τον συγκρίνει με τον Max Richter ή το Ludovico Einaudi. H αλήθεια ωστόσο υπάρχει κάπου στην μέση. O ήχος του ευάερος και κινηματογραφικός, συνδυάζει την κλασσική μουσική με την pop κουλτούρα.

Το πιάνο είναι βασικότατο και αναπόσπαστο όργανο στις συνθέσης του. Εχοντας γράψει πολλή μουσική για μικρού μήκους ταινίες και άλλα κινηματογραφικά projects, κέρδισε την παγκόσμια κοινότητα με το προσωπικό του album ”The Houseboat and The Moon” στην Denovali, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως καθαρός χρυσός και ένα από τα σημαντικότερα albums της νεοκλασσικής μουσικής στην σύγχρονη ιστορία της. Με την κυκλοφορία του ωστόσο “Blue Hour” το 2016 στην Berlin Classics επιβεβαίωσε το μεγάλο ταλέντο του προχωρόντας ακόμη περισσότερο.

Eίμαστε σίγουροι πως η πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής τον Σεπτέμβριο στα πλαίσια του Reworks Agora θα είναι συγκλονιστική.


ΠΡΟΒΟΛΗ
The Sound of Belgium
Σκηνοθεσία: Jozef Devillé
Έτος: 2012
Χώρα: Βέλγιο
Διάρκεια: 85 min.
Πρωτότυπη γλώσσα: Ολλανδικά, Γαλλικά, Αγγλικά
Ιστοσελίδα ταινίας: http://www.tsob.be
Παραγωγοί: Steven Dhoedt, Gert Van Berckelaer

Οι Βέλγοι “δουλεύουν σκληρά αλλά διασκεδάζουν περισσότερο”. Ένας clubber διασχίζει την συναρπαστική αλλά μυστηριώδη βελγική club σκηνή, από τα Decap όργανα της δεκαετίας του ?20 μέχρι την hardcore μουσική της δεκαετίας του ?90, μέσω της popcorn μουσικής των ?60s και του New Beat των ?80s, στο δρόμο προς την παγκόσμια κυριαρχία. Μία χώρα που έγινε club καί δεν το μετάνιωσε στιγμή!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δημιουργική Βιομηχανία: η χαρτογράφηση του μέλλοντος
ΦΟΥΑΓΙΕ Μ2
14.00 – 14.15 Εγγραφές

ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΩΡΙΣ ΣΑΛΤΙΕΛ 2
14.15 Καλωσόρισμα
14.30 – 16.00 1η Συζήτηση — Το Elevate Discourse & Activism Παρουσιάζει
Λύσεις στα δέσμα της τέχνης
Πως η τεχνολογική ανάπτυξη και το πνεύμα της καινοτομίας αλλάζουν τον τρόπο που οι καλλιτέχνες συνδέονται με το έργο και το κοινό τους
16.00 – 16.15 Διάλλειμα
16.15 – 17.45 2η Συζήτηση — Το Resonate Conference Παρουσιάζει
Δημόσιες Χρηματοδοτήσεις, Δημόσια Τέχνη, Δημόσιος Διάλογος: Νέες στρατηγικές στην ανάθεση καλλιτεχνικού έργου
17.15 – 18.30 Προβολή ντοκιμαντέρ: Ο ήχος του Βελγίου
17.45 – 18.15 Διάλλειμα
18.15 – 19.45 3η Συζήτηση
H διαστρωμάτωση του πολιτιστικού κεφαλαίου στη σύγχρονη μουσική παραγωγή και διανομή
19.45 – 20.00 Διάλειμα
20.00 – 21.00 Συναυλία: Lambert
21.00 – 21.15 Διάλειμα
21.15 – 22.15 Συναυλία: Federico Albanese

Τιμή εισιτηρίου:10 ευρώ, 5 ευρώ για ανέργους και φοιτητές
Σημεία προπώλησης:
Public Stores
Media Markt
Seven Spots
Underground Shops
Stereodisc
Lotos
https://www.viva.gr/tickets/festival/reworks-festival-2016

Τηλ. +30 2310 266648

chatters      vvelope